Skip Navigation LinksAcasa  |  Sfaturi pentru amatori

  Sfaturi pentru amatori

Hotarati-va unde, pe ce balta veti merge la pescuit. Cel mai bine va duceti unde ati auzit ca se prinde. Baltile private au de regula peste, dar si o taxa de pescuit ce variaza intre 20 la 40 lei (sau chiar mai mult). Oricum este mai bine sa platiti acea taxa decat sa va duceti undeva unde nu se prinde nimic, sau este interzis pescuitul. Retineti ca primele dati cand mergeti la pescuit sunt foarte importante pentru moralul dumneavoastra. Daca nu prindeti nimic s-ar putea sa renuntati la pescuit.

Desfaceti undita si legati firul de capatul ei. Firul nu trebuie sa fie mai lung decat undita si nu va impacientati daca nu stiti sa faceti nod pescaresc.

Pentru inceput este suficient sa rasuciti firul de mai multe ori pe capatul unditei si sa faceti cateva noduri normale.

Puneti un vierme in carlig, intepandu-l din lateral. Daca va este scarba sa puneti mana pe viermi, se poate folosi o manusa sau o punga de plastic.

Reglati pluta prin tragere catre carlig sau invers, in asa fel incat sa fie cam la 1 metru distanta de carlig.

Aruncati undita in apa (nu toata, numai firul). La inceput veti fi stangaci in operatia asta, dar cu timpul veti capata experienta.

Daca dupa aruncare, pluta sta culcata pe suprafata apei, trebuie sa mai reglati pluta tragand-o spre carlig. Aruncati de mai multe ori de proba pana cand pluta va sta vertical.

Sursa:   Blog Daniel Nicolae.

Pagini:   1  |  2  |  3

Sus

© 2007 Pescarul.Ro

 

www.pescarul.ro