Skip Navigation LinksAcasa  |  Sfaturi pentru amatori

  Sfaturi pentru amatori

In primul rand, nu plecati la pescuit cu gandul ca veti prinde "pestele cel mare" sau cine stie ce cantitati uriase, de nu o sa aveti cum sa carati pestele acasa, cu atat mai mult cu cat exista o limita legala de 5 kg/peste pe zi care pot fi capturate si retinute. Plecati cu gandul ca veti petrece un weekend placut in mijocul naturii cu familia, prietenii, sau cu cine vreti voi si daca mai pica si un peste e OK.

Pentru inceput va duceti la un magazin de specialitate si cumparati o undita, cea mai ieftina, nu lanseta, nu altceva. La undita se mai spune si "varga". Deci, veti cumpara o varga de 3-4 m din patru segmente, din fibra, care costa aproximativ 10 lei. Cumparati de asmenea si o "linie echilibata" cu carlig mic nr. 8 (maxim 1 cm). Linia echilibrata este un mosor sub forma de rigla de vreo 25cm, pe care este bobinat pe lungime fir de pescuit avand pluta si carligul gata montate. De ce se numeste linie echilibrata? Pentru ca linia este firul de pescuit de la varful unditei si pana la carlig (in termeni pescaresti) si este echilibrata, adica plumbul are greutatea optima pentru a scufunda pluta exact atat cat trebuie.

Mai trebuie doar sa va luati momeala si sa plecati la pescuit. Momeala se gaseste numai la piata, sub forma de viermi albi, care sunt de fapt larve de musca. Cumparati cam 1-2 linguri din acesti viemi. E bine sa incepeti cu aceasta momeala deoarece, chiar daca viermii sunt respingatori pentru dumneavoastra, pentru pesti sunt o delicatesa si dau rezulte mai bune la pestii mici decat rimele.

De preferinta duceti-va sa-i cumparati dimineata, inainte de a pleca la pescuit, ca sa nu trebuiasca sa-i tineti la frigider pana a dua zi. La caldura, acesti viermi metamorfozeza si devin muste iar cand deschideti capacul s-ar putea sa va zboare prin toata casa. De aceea chiar si cand ajungeti la balta nu-i expuneti la soare.

Sursa:   Blog Daniel Nicolae.

Pagini:   1  |  2  |  3

Sus

© 2007 Pescarul.Ro

 

www.pescarul.ro